• 00_karhotina.jpg
  • 01a.jpg
  • 06.jpg
  • AGMfix.jpg
  • AGWRT900.jpg
  • PA038900.jpg

Orkel MP 2000 paalainkäärin

pic10

Esitteet ja videot

Uutta tekniikkaa hienojakoisten materiaalien pakkaukseen.

Paali ei ole enää pelkästään heinää, tuorerehua tai olkea.

Esittelemme norjalaisen Orkel AS: n kehittämän järjestelmän hienojakoisten materiaalien paalaukseen. Paalattava aines voi olla esim. tarkkuussilputtua maissia, kutterinpurua, turvetta, murskeviljaa, paperia, muovia, jätteitä tai kompostia.

Kaikki alkoi viitisen vuotta sitten Sveitsistä. Tarpeena oli siirtää ja myydä laaksoissa viljeltyä maissia vuoristoon. Tämän jälkeen on huomattu muidenkin materiaalien kaipaavan tehokasta tiivistämistä kuljetusta tai säilymistä varten.

Orkel MP 2000 on helposti siirrettävä, paikalliskäyttöön tarkoitettu käärivä pyöröpaalain.

Se on varustettu syöttöpöydällä, täyttökuljettimella, paalikammiolla ja käärimellä. Syöttöpöytää täytetään sopivalla kuormaimella, täyttökuljetin täyttää ylhäältä päin paalikammiota. Paali tiivistyy paalikammiossa, sidonta tapahtuu verkolla tai muovilla. Sidonnan jälkeen paali siirtyy käärimelle ja paaliin kääriytyy haluttu määrä muovia.

Kone toimii omalla hydrauliikalla täysin automaattisesti, elektroniikka on nykyaikainen suomessa valmistettu CAN-BUS järjestelmä.

Teho on noin 30-60 paalia tunnissa. Maissi tai murskeviljapaaleina tämä tarkoittaa 50-60 tonnia tunnissa. Kutterinpurua mahtuu reilusti yli 3 kuutiota yhteen paaliin.

Tämä tekniikka mahdollistaa erilaisten irtomateriaalien pakkaamisen järkevään yksittäiseen pakettiin. Ilmatiivis paketti on valmis kuljetukseen ja säilytykseen säältä suojassa.

Pakkauskulut esim. turpeella ja purulla ovat huomattavasti pienemmät kuin perinteisten neliskanttisten pakettien. Sekä ostaja ja myyjä saavat näin huomattavaa etua.

Koneita on tällä hetkellä käytössä kaikissa maanosissa.

Orkel MP palkittiin DLG:n hopeamitalilla saksassa Agritechnica näyttelyssä 2003.