• 00_karhotina.jpg
  • 01a.jpg
  • 06.jpg
  • AGMfix.jpg
  • AGWRT900.jpg
  • PA038900.jpg

Lietevaunut

LRmPA090172

Esitteet ja videot

Lietevaunut vaativaan käyttöön

Agronic- lietevaunut on suunniteltu ja valmistettu vaativaan käyttöön. Asiakaskunta koostuu yksittäisistä tiloista urakoitsijoihin, kaikki rakenteet on mitoitettu jatkuvaan urakointiin. Vaunu ja lisävarusteet ovat helppoja huoltaa ja puhdistaa. Pika-avattava miesluukku ja tyhjennyshanat/ proput pumpulla sekä säiliössä helpottavat vaunun käyttöä esim. talvisessa siirtoajossa. Vakiovarusteena on mm. 6- sarjan laajakulmanivelakseli, hydraulinen 6” luistiventtiili määränsäätöön, miesluukku, ns. superpintalevitin sekä tieliikennevarustus, lokasuojat, jarrut ja teräsvyörenkaat.

Alasäiliö laskee painopisteen todella alas. Voit ajaa täydelläkin vaunulla huoletta rinteissä tai epätasaisella pellolla. Maavara on kuitenkin riittävä 40 cm. Alasäiliö sijaitsee telin etupuolella, joten se varmistaa riittävän aisapainon.

Ohjautuvat jousitetut akselistot vakiona kaikissa malleissa

14 ja 17 m3 vaunuissa on vakiona laadukas ADR Akselisto. Ohjautuva akselisto tekee vaunusta huomattavasti ketterämmän, jousitus tasoittaa menoa ja säästää rakenteita.  Rapuohjatuissa BPW- akselisissa 17m3 ja 20m3 vaunuissa käytetään uutta BPW-Heavy Duty versiota järeämmällä telipukilla ja uusilla ohjaus- sekä jarrusylintereillä. 

Hydraulijousitettu kolmas akseli 17 ja 20 m3 vaunuun

Viime aikoina useille silloille on ilmestynyt painorajoituksia, uudella lisäakselilla vaunun akselipainot saadaan riittävän alas. Lisäakseli parantaa vakautta, mahdollistaa painonsiirron traktorille tilanteen mukaan, akseli on nostettavissa ylös tyhjällä vaunulla ajettaessa. 

Erinomainen maastokelpoisuus keinutelin ja hydraulijousitetun etuakselin yhdistelmällä. Esite ja video

Yksiakseliset Xs lietevaunut

Kokoluokka 10 ja 12 m3. Hydraulinen tyhjennyspumppu, ei tarvitse nivelakselia. Miesluukku, tieliikennevalot, multainkiinnikkeet ja jarrut vakiona. Rengaskoko 850/50R30,5- 1050/50R32 teräsvyörenkaat. Ketterä, kevyt ja edullinen levitysvaunu.

Varustettavissa erilaisilla multaimilla ja pumppukuormaimella. Lyhyt esite ja video 

Hydraulijousitetut HS- JA HXA-system lietevaunut

Vaunujen rakennetta on muutettu, alarunko on entistä kapeampi mahdollistaen suuremmat kääntökulmat ja paremman ketteryyden. Vaunujen tyhjennys- ja sekoitusputkiston koko on kasvanut 168 mm:iin.  Tyhjennysnopeus on kasvanut 50% ja kuitenkin tehontarve on laskenut, tämä tarkoittaa suurempaa työtehoa pienemmin kustannuksin.

HS vaunujen koot ovat 14, 17 ja 20 m3 kahdella hydraulijousitetulla akseliilla, vaunuissa on ohjautuva taka-akseli. Vaunut ovat varustettavissa myös erillisellä hydraulijousiteulla etuakselilla.

HXA- system vaunuja ovat 14, 17 ja 20 m3 kaksiakseliset ja 17, 20, 25 ja 30 m3 kolmiakseliset. Kaikissa vaunuissa on vakiona mm. pakko- ja rapuohjaus, hydraulijousitus ja kolmiakselisessa etuakselin nosto.

Keskikiinnitteisistä pumppukuormain

Kääntyy kummallekin puolelle vaunua, ulottuvuus vakiona 4 m syvälle, jatkein 5 m.  Varustettavissa tyhjennysventtiilillä ja kolmannella nivelellä siirtoajoon. Vaunun täyttö yhdellä mäntämoottoripumpulla, tyhjennyspumppua ei  enää käytetä täyttöön. Tällä järjestelmällä saadaan entistä suurempi teho pienemmällä polttoaineenkulutuksella. Öljyntarve on 80 l/min.

HD- täyttöpumppu mäntämoottorilla

Vaikeisiin olosuhteisiin, jäykkä mullin liete, korkea kuiva-ainepitoisuus ja syvä kaivo eivät hyydytä tätä täyttöpumppua. Mikäli traktorissa on kuormantunteva hydrauliikka, josta voidaan ottaa öljyä yli 80 l/min, päästään tällä yhdellä pumpulla yli 8.000 l/min tuottoon. Vakiona keskikiinnitteisessä kuormaimessa, lisävaruste sivukiinnitteiseen.

Uusi sivukiinnitteinen pumppukuormaimain telekoopilla tai ilman

Kaksi pumppuvaihtoehtoa, vakio, tuotto n. 5 m3/min ja öljyntarve 50 l/min, sekä lisävarusteena HD-täyttöpumppu, teho yli 8 m3/min ja öljyntarve vain 80 l/min.  Ulottuvuus  3.4 m maanpinnan alapuolelle ja teleskooppipuomistolla jopa 5.1 m syvälle.

Rapuohjaus

Rapuohjausjärjestelmällä vaunu voidaan ohjata kulkemaan eri jälkiä traktorin kanssa halutulla puolella. Maan tallautuminen ja kiinnijuuttumisriski pienenevät.

Rapuohjauksella vaunua voidaan ajaa sivuttain päisteissä, ahtaissa liittymissä ja pitää traktori kauempana ojan reunasta jne. Akselistot lukittuvat maantieajoa varten. Takimmainen akseli toimii haluttaessa ohjautuvana. 

Rapuohjaus on vakiona HXA- system vaunuissa ja se on saatavilla lisävarusteena lähes kaikkiin muihinkin malleihin.

AG 6000 ja AG 8000  kiekkomultaimet

Kiekkomultaimia on uudistettu. Paino on pudonnut 300 kg. Laakerointi on muuttunut entistä kestävämmiksi kartiorullalaakereiksi. Kiekkojen jousitus on nyt hoidettu kierrejousin, kiekot auraavat hieman ja niiden liikerata on entistä suurempi. Vantaat seuraavat entistä paremmin maanpintaa.

Multaimen runko on nivelletty keskeltä, joten multain pääsee kääntymään ja kallistumaan vaunusta riippumatta. Tämän lisäksi nyt myös vantaat pääsevät kääntymään multaimen runkoon nähden. Ketteryys on parantunut ja multaimeen kohdistuvat kuormitukset ovat pienempiä.

Suuttimet ovat entistä kapeammat, ne mahtuvat kiekkojen tekemään uraan, joten kaikki liete menee maan sisään!

JVM8, JVM12 ja JVM15 veitsimultaimet

Työleveys 8,12 tai 15 metriä, 26, 40 tai 54 kpl erillisjousitettua laahavannasta. Veitsimultaimen vetotehontarve on kiekkomultainta pienempi.

Multaimen runko on nivelletty keskeltä, joten multain pääsee kääntymään ja kallistumaan vaunusta riippumatta. Multainta voidaan käyttää myös rapuohjatuissa vaunuissa ja multaus onnistuu myös kaarteissa.

Esite: JVM12 veitsimultain